FG in Gezinsbode en DvhN

Groningers Nederlands kampioen footvolley:

Geplaatst door redactiegroningergezinsbode op 03/04, 22:52 uur:

Het Groningse duo Bart Zantman en Martijn ten Duis is Nederlands kampioen footvolley geworden. Zij wonnen in Aalsmeer ook het zesde en laatste nationale rankingtoernooi en bleven daarmee de concurrentie ruim voor.
Zantman en Ten Duis lossen daarmee een ander Gronings duo, Erik Drenth en Jan Wachtmeester, af als Nederlands kampioen. Erik Drenth speelde dit seizoen met Wouter Splinter en zij eindigden als derde in de ranking.

Zantman en Ten Duis kenden een erg goed seizoen. Ze wisten vier rankingtoernooien te winnen en werden eenmaal tweede. Daarnaast wisten ze op de Europese toernooien al enkele keren het podium te halen. Een prima prestatie want het duo is pas twee jaar samen bezig.

Erik Drenth, het gezicht van Footvolley Groningen, bracht het duo bij elkaar. Zowel Zantman als Ten Duis komen uit de volleybalwereld. Beiden speelden voor Donitas en schopten het respectievelijk tot de eerste divisie en de B-league. In de zomer werd de zaal vaak ingeruild voor het strand en deze beachvolleybal ervaring is een goede basis voor het footvolley. In het seizoen 2008-2009 besloten Zantman en Ten Duis het footvolley serieuzer te gaan aanpakken.

Groninger duo Zantman/Ten Duis Nederlands kampioen footvolley:
DVHN | Gepubliceerd op 05 april 2010, 17:31:

Aalsmeer –
Het Groninger duo Bart Zantman en Martijn ten Duis zijn Nederlands kampioen footvolley geworden. De twee spelers van Footvolley Groningen wonnen in Aalsmeer het zesde en laatste nationale rankingtoernooi en bleven daarmee de concurrentie ruim voor.

Zantman en Ten Duis lossen daarmee een ander Groninger duo, Erik Drenth en Jan Wachtmeester, af als Nederlands kampioen. Erik Drenth speelde dit seizoen met Wouter Splinter en eindigde met hem als derde in de ranking. De nieuwe kampioenen hebben dit seizoen 4 rankingtoernooien gewonnen en werden één keer tweede.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.