ten Duis en Zantman winnen EC Rome

Martijn en Bart hebben een sterk bezet indoortoernooi gewonnen in Rome. In de finale werd Corsica met 2-0 verslagen (16-14, 15-13)!

Tegelijkertijd werd de 4e ranking in Aalsmeer gespeeld. Jordi van der Sluis en Raymond Oosterbrink wonnen het toernooi. Jan Wachtmeester en Erik Drenth waren afwezig ivm de sneeuwval.

Martijn ten Duis en Bart Zantman hebben 4 februari het eerste internationale toernooi van Rome op hun naam weten te zetten. Deze overwinning bij het sterk bezette toernooi betekende de beste international prestatie voor het duo tot nu toe.
Alle wedstrijden werden op zaterdag gespeeld op het sportcomplex van SS Lazio. Voor de footvolleyers was er daar een mooie blaashal die ruimte gaf aan 4 velden.
In totaal deden er 12 teams mee aan het toernooi. In eerste instantie was er ingezet op 16 maar door de winterse omstandigheden wisten sommige teams Rome niet te bereiken.
In de poule waren Ten Duis en Zantman ingedeeld met Italie 2 en Duitsland.
De wedstrijd tegen Italie 2 liep prima en werd vrij eenvoudig gewonnen met 18-12. De 2e poulewedstrijd werd er vooral erg goed gespeeld. Mo Obeid en Simone Sinopia, toch gerenommeerde spelers, werden met 18-8 opzij gezet.
In de kwartfinale wachtte Oostenrijk met de broertjes Wellenhof. De eerste set werd er al snel een voorsprong opgebouwd, maar daarna verloren Ten Duis en Zantman de scherpte. Het degelijke Oostenrijk wist daardoor goed terug te komen, maar uiteindelijk ging die set wel met 15-13 naar de Nederlanders. In set 2 werd het goede spel uit de poule weer opgepakt en was Oostenrijk nergens meer te bekennen, 15-2.
In de halve finale was vervolgens Zwitserland de tegenstander. Michele Polita en Benedikt Zwyssig hadden tot dan toe ook een erg goed toernooi gespeeld en de eerste set was dan ook van een goed niveau. Beide teams zorgden voor lange rally’s en mooie punten. Tot het einde van de set ging het gelijk op, maar een goede switch naar Benedikt op setpoint, leverde uiteindelijk het winnende punt op van set 1 (17-15). In set 2 was Holland daarna heer en meester. Met gevarieerd aanvalsspel en goed verdedigend werk werden de Zwitsers naar een 15-5 nederlaag gespeeld.
In de finale was vervolgens Corsica de tegenstander. Zij hadden via goede overwinningen op Frankrijk (Baudain / Ortega) en Italie (Mazzieri en Montanari) de finale bereikt. Net als in Groningen waren Ten Duis en Zantman de Corsicanen de baas. Alex Pagnini en Anghjulu Plasenzotti maakten er samen met de Nederlanders een mooie finale van. Beide sets waren close, maar de Nederlanders zaten steeds aan de goede kant van de score. Uiteindelijk wonnen Ten Duis en Zantman met 16-14 en 15-12 en mochten zij de champagne in ontvangst nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.