Verslag DvhN 21 juni

Hollywood op de Grote Markt!

Ritje in enorme limousine voor winnaars van footvolley
en beachvolleybal

Martijn ten Duis en Bart Zantman Nederlands kampioen
footvolley

Groningen- Peter Hansen

Martijn ten Duis en Bart Zantman keken hun ogen uit.
Nadat de beide Groningers op overtuigende wijze in Groningen Nederlands kampioen footvolley outdoor waren geworden, kwam ineens een reusachtige limousine de Grote Markt oprijden. De afmetingen van patserige vehikel deden vermoeden dat het bedoeld was om daarmee filmsterren van vervoer te voorzien.
Dat bleek een misvatting, want het was de bedoeling dat de beide
kersverse Nederlandse kampioenen samen met de beide beachvolleyballers Alexander Brouwer en Christiaan Varenhorst, die zojuist het eredivisietoernooi in Groningen hadden gewonnen, zich als echte sterren mochten laten rondrijden. “Dat was een grote verrassing; hier wisten we niets van”, bekende Martijn ten Duis na terugkeer op de Grote Markt.”We hebben in de limo rondgereden tot de champagne op was; nou, dat duurde dus niet zo heel erg lang. En de auto zit nu binnenin onder het zand.”Wat minder verrassend was het feit dat ten Duis samen met Bart Zantman in hun eigen woonplaats de Nederlandse titel hadden gewonnen. De twee Groningers waren als eerste geplaatst en maakten de hoge verwachtingen ook volledig waar. Het duo ontdeed zich in de poulewedstrijd met opvallend gemak van alle tegenstanders. Dat in de finale de Groninger Erik Drenth samen met de Amsterdammer Jordi van der Sluis nog de meeste tegenstand zou bieden, was op zich ook wel te voorzien. Drenth reeg immers in het verleden samen met zijn vorige partner Jan Wachtmeester de nationale titels aaneen en wordt door veel insiders nog steeds gezien als de beste footvolleyer die Nederland rijk is. Hoewel Drenth nog niet zo vaak met Van der Sluis samen heeft gespeeld, leek het in de finale aanvankelijk er op dat de enorme ervaring van Drenth wel eens de doorslag zou kunnen geven. Ten Duis en Zantman begonnen ogenschijnlijk een tikkeltje nerveus aan de eindstrijd en keken in de eerste set binnen de kortste keren tegen een 4-0 achterstand aan. “We hebben in het begin steeds Martijn ten Duis opgezocht”, zo lichtte Drenth de aanvankelijk succesvolle tactiek toe. “Later hebben we dat wat afgewisseld, maar op een gegeven moment ging Zantman steeds beter draaien. Of ik teleurgesteld ben? Nee, dat niet. Jordi en ik spelen nog niet zo lang samen, maar we hebben toch laten zien dat we potentie hebben. En onze tegenstanders Martijn en Bart stonden er gewoon steeds op de belangrijke momenten.” De beide kampioenen waren uiteraard in hun nopjes met de Nederlandse titel. “Heerlijk”, luidde de eerste reactie van Zantman. “Prachtig om in de eigen stad kampioen te worden”, vulde ten Duis aan. “We begonnen inderdaad een beetje nerveus aan de finale, maar hebben het daarna goed opgepakt.” Wat restte was de constatering dat het NK footvolley zo nu en dan mooie staaltjes balbeheersing opleverde. De haast volmaakte balcontrole van Erik Drenth, het slimme aangeven van Martijn ten Duis en de bij vlagen spectaculaire acties van Bart Zantman aan het net hadden wel wat meer toeschouwers verdiend dan het handjevol dat tijdens de finale een kijkje kwam nemen. Al moet daarwel bijworden aangetekend dat het bijna herfstachtige weer nou ook niet bepaald uitnodigde om gezellig de hele tijd in de miezerige regen de zaterdagavond door te brengen.

EINDSTAND NK:
1. Bart Zantman/Martijn ten Duis, 2. Erik Drenth/Jordi van der Sluis, 3. Rick ten Dam/Mark van Londen, 4. Wouter Splinter/Roger Linger.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.