FG wint voor 4e keer op rij

FG heeft op 12 december het vierde rankingtoernooi gewonnen. Deze werd gehouden in Aalsmeer. Er deden maar 7 teams mee dit keer. Wederom stonden Jan en Erik tegenover Rick ten Dam en Jordi van der Sluis. In de finale werd met 18-12 gewonnen.

FG begon niet goed aan het toernooi. De eerste wedstrijd tijdens de pouleronden werd verloren van het andere team uit Groningen, namelijk Bart Zantman en Martijn ten Duis. De hele wedstrijd stonden Jan en Erik voor, maar ze verspeelden de voorsprong (15-17).

De tweede wedstrijd moest gespeeld worden tegen Rick ten Dam en Jordi van der Sluis. Opnieuw stelden de stadjers teleur (12-15).

Vervolgens werd de vorm weer enigszins teruggevonden en werden uiteindelijk nog vier wedstrijden ruim gewonnen (15-9, 15-3, 15-2 en 15-0).

De halve finale moest tegen Bas Heijt en Yob Dippel uit Amsterdam gespeeld worden. Bij de stand 14-3 in het voordeel van FG scheurde Bas Heijt zijn hamstring.

In de andere halve finale verloren de andere Groningers, Zantman en ten Duis, nipt van ten Dam en van der Sluis na een 14-11 voorsprong (15-17).

De winst in de finale kwam, in vergelijking met de poulewedstrijd tegen de Amsterdammers, eigenlijk vrij gemakkelijk tot stand. Jan en Erik stonden erg ver voor, 16-8, maar lieten Rick en Jordi nog dichtbij komen (16-12). Uiteindelijk scoorde FG en maakten zij het matchpoint direct af.

Zantman en ten Duis werden 3e, omdat Heijt en Dippel niet verder konden spelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.