FG visited Soccervolley in Valencia

Een trainingsweekend beleggen met de betere footvolleyers van Europa was een uitstekend idee. De uitvoering was nog beter! Van donderdag 3 april tot en met maandag 7 april vertoefden Bart Zantman, Jan Wachtmeester en Erik Drenth in een hostel in de bruisende stad Valencia.

Een klein dagboek:

Vrijdagochtend half 3 vertrokken richting Weeze (Dtl). Vliegen naar Valencia en half 9 aankomen. Metro pakken naar het centrum en inchecken in hostel Purple Nest.

De stad verkennen, terrasjes pakken en gebouwen bekijken. Op het eind van de dag trainen met Sergio, Ricardo en Juanito. Er stond erg veel wind op de brede stranden van Valencia. De zon scheen wel lekker op onze blanke lichamen. Sergio wierp zich op als de gastheer en bracht ons terug naar de hostel. Na wat tapa’s en wat biertjes moe ons bed opgezocht.

Zaterdagochtend opgehaald door Sergio en om 10 uur stonden we al te footvolleyen. Er waren 2 velden opgezet en er waren veel spelers. O.a.: Sergio, Juanito, Frank, Ricardo, Roberto, Raoul, Dani, Luis en Victor. Er werd gespeeld tot een uur of 15.00 uur. Even pizza eten, luieren op het strand en weer spelen tot een uur of 21.00 uur.

Ricardo en Frank speelden erg sterk, Sergio en Luis moeten nog in vorm komen (maar al sterk) en Juanito en Roberto zijn een lastig koppel. Deze teams trainen elk weekend de hele dag. Daarnaast doordeweeks nog 1 of 2 keer. Ook doen ze 3 keer in de week krachttraining en tussen de wedstrijden door veel opdrukken en buikspieren.

Zaterdagavond gegeten met Soccervolley en naar een pub geweest. Zondagochtend hebben we cultuur gesnoven. O.a. Valencia Opera House, El Palau de les Arts Reina Sofía (architect Santiago Calatrava) bekeken. s’ Middags weer naar het strand en nog redelijk veel gespeeld. Daarna afscheid genomen van Soccervolley, wederom tapa’s en rose genuttigd en de nacht afgesloten met goede gesprekken in de bar van de hostel.

Maandagochtend de metro gepakt om 8 uur en om half 10 teruggevlogen. Een geslaagd weekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.