Romario wint finale in Miami

Romario

Romario, ooit spelend voor o.a PSV en Barcelona, won het wereldtoernooi in Miami op Hollywood Beach samen met zijn partner Joao. Mark van Londen en Erik Drenth eindigden op de gedeelde 9e plaats.

Het toernooi in Miami bestond voornamelijk uit teams van Brazilianen en andere Zuid-Amerikanen, die zich gesetteld hebben in Florida (20 in totaal). De voertaal was Portugees in plaats van Engels.

Mark en Erik hadden een hotel tussen Miami South Beach en Hollywood Beach. De afstanden waren dusdanig, dat een Chrysler gehuurd werd.

Het toernooi leek voor het publiek en de media een redelijk goed georganiseerd toernooi. Voor de spelers was echter te weinig georganiseerd. Zo was er geen duidelijk programma, geen ontvangst of iets wat daar op moest lijken, geen of slecht eten en moesten de spelers zichzelf vermaken naast het footvolleyprogramma.

Gelukkig voor de Nederlanders en voor het toernooi was het perfect strandweer, waren er veel toeschouwers en was er veel sfeer op de tribunes. Het nivo was vergelijkbaar met een toernooi in Europa zonder Brazilianen.

De beide halve finales waren van hoog nivo en de sfeer was uitbundig met veel Brazilianen op de tribunes. Er was een goede DJ met veel “samba”muziek, danseresjes met wespentailles en grote nepborsten, sponsoractivieiten en een heus Braziliaans carnaval in het klein.

De Nederlanders startten op zaterdag 8 maart op het centre-court. De eerste twee wedstrijden werden verrassend makkelijk gewonnen (18-14 en 18-10). Aangezien Mark en Erik nog nooit samen gespeeld hadden had het zeker anders gekund. Mark van Londen stond aanvallend zijn mannetje. De derde wedstrijd was tegen de organisator van het evenement Sergio Menezes. Hij speelde met een zeer sterke medespeler Igor. Igor zette Nederland teveel onder druk met zijn serve (12-18). De vierde wedstrijd moest gewonnen worden. Het lukte, maar het nivo was enigszins minder (18-14).

Miami

Op zondag 9 maart begon om 11.00 uur de tussenronde tegen Nicolau en Eduardo. Van elke poule gingen er namelijk 3 teams door. Nummer 1 kreeg een bye en de nummers 2 en 3 van alle poules speelden een knock-out wedstrijd. Mark en Erik lootten gunstig. Als er gewonnen werd moest er tegen Romario gespeeld worden…..

Tot en met 11-11 ging het goed, maar daarna werd een serie ballen slecht gespeeld (18-15). Hierdoor werden de Dutchmen uitgeschakeld. Dat deed later op de dag toch wel een beetje pijn. De kans om tegen Romario te spelen lag wel heel erg in het verschiet. Toch keken Mark en Erik terug op een geslaagd toernooi. Met name omdat er redelijk gecontroleerd gefootvolleyed werd.

Later op de dag is er nog geoefend tegen Spanje. Spanje was het tweede land uit Europa dat aanwezig was op dit toernooi. Ze waren gekomen met twee rookies (1 jaar ervaring). De leden van Soccervolley werden verslagen met 3-1.

Daarna was het kijken en toch wel genieten van de fantastische wedstrijden, de ultieme sfeer op de tribunes en de zon. Uiteindelijk ging “een beetje Nederlander” met de eer er vandoor. Romario had zich twee dagen niet of nauwelijks ingespannen. Tijdens de finale werd duidelijk dat hij nog steeds een grootse voetballer is en zijn krachten duidelijk gespaard had. Romario is enigszins te vergelijken met onze Braziliaanse bondscoach uit Natal, namelijk Marcelo. Ook hij speelt weinig spectaculair, maar o zo efficient.

Final Results From Sunday’s Matches

Play-in Matches
1. Nicolau / Eduardo 18 x Erick/Mark (Holland) 15
2. Adriano/Jr. 18 x Rodrigo/Porto Seguro (Miami) 13
3. Diogo/Pepe (Miami Beach, FL) 18 x Brenno Souza/Fernando Plentz 14
4. Claudinho Dantas/Fainor Lima 18 x Dudu Alemao/Roger (RJ, Brazil) 13

Quarter-Finals
1. Romario/Joao 15/9 15/12 over Nicolau/Eduardo (Pensacola, FL)
2. Adriano/Jr 15/6 15/8 over Renato/Felipe (Pompano Beach, FL)
3. Alex/Orelha 15/11 15/10 over Diogo/Pepe
4. Sergio Menezes/Igor Martins 13/15 15/12 15/7 over Claudinho/Fainor

Semi-Finals
1. Romario/Joao v Adriano/Jr 16/14 14/16 15/6
2. Orelha/Alex v Sergio/Igor 15/13 15/11

Championship Match
Romario/Joao (RJ, Brazil) v Orelha/Alex 15/6 15/8

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.