Toernooi Varzim, Oporto

Erik Drenth heeft met een gelegenheidspartner, Bas Heijt, een toernooi in Oporto gespeeld. Het internationale toernooi met 10 deelnemende teams strandde in de kwartfinales voor de Nederlanders.

Het toernooi werd gespeeld van 9 tot en met 13 augustus. Het vond plaats in Varzim Povoa, dat 25 km ten noorden van Oporto ligt.

De organisatie was erg goed te noemen. Het stadion lag op het strand aan een bar/restaurant. Het hotel lag vlak daarbij en het restaurant was op loopafstand.

Erik Drenth had Bas Heijt uit Amsterdam gevraagd, omdat Jan Wachtmeester wegens werkzaamheden niet kon spelen. Bas speelt normaal ook op rechts. Dus een van de twee stond op een voor hem ongewone plek. Dit kostte Nederland uiteindelijk ook de winst in de kwartfinale.

Er deden 10 teams mee. Te weten: Portugal (4), Duitsland, Frankrijk (2), Spanje (2) en Nederland.

Er werd in 2 poules gespeeld van 5. Elke wedstrijd werd gespeeld volgens “best of three”. Nederland zat in een poule met: Portugal 2 en 3, Spanje 1 en Frankrijk 2.

De uitslagen:
Nederland-Portugal 3 0-2
Nederland-Spanje 1 2-0
Nederland-Portugal 2 0-2
Nederland-Frankrijk 2 2-0

Nederland werd 3e in de poule waardoor het tegen Duitsland, de nummer 2 van de andere poule moest spelen. De tegenstanders waren Heber en Frank Meyer. Heber is een Braziliaan, die voor Duitsland speelt. De Duitsers speelden Nederland uit op hun zwakke plek, namelijk tussen de 2 spelers in zowel kort als diep. De twee Nederlanders merkten, dat de automatismen nog niet aanwezig waren. Een 2-0 verlies was het gevolg.

Uitslagen van de andere kwarfinales:
Portugal 1- Spanje 2 0-2
Portugal 3- Frankrijk 1 2-0
Spanje 1- Portugal 1 0-2

Halve Finales:
Portugal 1- Portugal 2 1-2
Portugal 3- Duitsland 2-1

Finale: Portugal 2- Portugal 3 (1-2)

1. Chico/Gamboa (Portugal 3, 1500 euro)
2. Thiago/Nelson (Portugal 2, 1000 euro)
3. Salvador/Batista (Portugal 1, 500 euro)
4. Meyer/Heber (Duitsland, 250 euro)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.