Niveau toernooien in Europa stijgt explosief

FG deed in juli mee aan 2 internationale toernooien op Corsica. Het eerste toernooi in Ajaccio was van zeer hoog nivo. FG moest met een 3e plaats in de poule afhaken. Ook bij het 2e toernooi in Sagone kon FG niet imponeren en kwam een setwinst tekort om 2e te worden in de poule om zo door te kunnen gaan naar de kwartfinales.

FG kwam op haar eigen toernooi nog zeer goed voor de dag met een aantal puike overwinningen en een uiteindelijke 3e plaats.

Op Ibiza deden de Brazilianen mee en gaf het thuisland Spanje zijn visitekaartje al af. De Spanjaarden trainen erg veel. Zowel footvolley als krachttraining, waardoor er een aantal spierbonken met kleine zwembroekjes zeer goede resultaten boeken.

Ook in Ajaccio was het nivo hoog. Naast drie wereldtoppers uit Brazilie, o.a. Corsica zelf met acht teams, Spanje met twee teams en Thailand. In totaal deden 32 teams mee.

Jammergenoeg had de Franse organisatie de leiding uit handen gegeven aan de Brazilianen. Dit leidde tot veel chaos en wantoestanden. Spelers wisten o.a. niet waar ze aan toe waren met betrekking tot speelschema’s. Ook omdat er maar twee velden waren hingen de spelers drie hele dagen in het stadion om 2 tot 3 wedstrijden op een dag te spelen.

Uiteindelijk verloor FG van Brazilie 3 (0-2), Corsica 2 (1-2) en werd er gewonnen van Noorwegen (2-0). Dit toernooi gaf door alle omstandigheden niet zo’n bevredigend gevoel.

De finale was een onderlinge strijd tussen Brazilie 1 en 2 (2-0). Paraguay werd 3e.

Het tweede toernooi in Sagone was overzichtelijker en gaf door de afwezigheid van de Brazilianen en de Thai meer kansen om door te stoten naar de kwartfinales.

FG, Nederland 1, kwam in een poule terecht met Spanje 1, Italie 2, Corsica 3, Cargese en Marseille. Twee wedstrijden werden gewonnen van Cargese en Marseille. Tegen Corsica 3 liet FG het afweten. Tegen de Italianen waren er veel winstkansen en matchpoints voor, maar het zat tegen (19-21). Dit verlies kostte uiteindelijk de 2e plaats. De laatste wedstrijd was tegen Spanje 1. Ondanks redelijk spel was het resultaat teleurstellend. De Spanjaarden haalden de finale en verkeerden zowel in Ajaccio als in Sagone in een supervorm.

Corsica werd 1e. Ze wonnen nipt van Spanje 1 (2-1). Spanje 2 werd 3e.

Tot zover.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.