Verslag Ibiza

FG delft het onderspit na zware loting.

FG kwam donderdagmiddag 28 juni aan op het vliegveld van Eivissa. Direct was er vervoer naar hotel Neirada in San Antoni.

Vrij snel na aankomst in het hotel werden Inge, Erik en Jan naar het speelveld gebracht. Het toernooi vond plaats op het strand van Talamanca vlakbij Ibiza stad (Eivissa). Inge was mee als delegatielid.

Onder andere de loting vond plaats op het strand van Talamanca. Deze was ons deze keer niet zo positief gezind, namelijk resulterend in een zware poule met Brazilie 2, Spanje 1 en Duitsland 1. Twee teams gingen zoals gewoonlijk door naar de kwartfinales. Er waren 16 teams, te weten:
Brazilie 1 en 2, Spanje 1, 2, 3 , 4 en 5, Oostenrijk, Italie, Frankrijk 1 en 2, Zwitserland, Portugal, Duitsland en Nederland.

De eerste wedstrijd was tegen de latere kampioen, Brazilie 2. Na een redelijke wedstrijd was de eindstand 18-11. Duidelijk was wel dat het spelen met de zwaardere Mikasa bal niet in ons voordeel was. Om deze bal via de borst hoog te willen spelen is het van groot belang goed achter de bal te komen.

De tweede wedstrijd was direct er op of er onder. De Stadjers namen het op tegen Spanje 1. Na twee keer terug in de wedstrijd te zijn gekomen speelden ze niet constant genoeg om het de thuisspelers moeilijk te maken (14-18).

De teleurstelling was erg groot. Maar echt lang kon er niet getreurd worden, want er moest direct gespeeld worden tegen Duitsland. De Groningers stapten over de deceptie heen en versloegen de Germanen met 18-11.

Het eerste toernooi dat op Ibiza werd georganiseerd was een groot succes. Er was erg veel sfeer, een knus stadionnetje, fantastisch weer, een goede DJ, een prachtige zee en een lekker strand om te chillen.

Op naar het volgende toernooi op Corsica (11 juli).

De uiteindelijke kwartfinales werden:
Brazilie 1- Spanje 1 (2-0)
Brazilie 2- Spanje 2 (2-0)
Frankrijk 1- Frankrijk 2 (2-0)
Spanje 4- Italie (2-0)

Halve finales:
Brazilie 1- Brazilie 2 (1-2)
Frankrijk 1- Spanje 4 (2-0)

Finale Brazilie 2-Frankrijk 1 (2-0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.