FG tevreden terug van Marseille

FG keerde 11 december terug van een footvolley toernooi te Marseille. De kwartfinale werd verloren tegen de latere nummer 1 van het toernooi, Corsica 1.

Donderdagavond 7 december vertrokken de heren van airport Eindhoven naar Marseille.

Vrijdagochtend werd de sportbeurs naast het stadion van Olympic Marseille opgezocht. Hier was een footvolley-court geplaatst.

20 Teams streden voor de eerste plek. FG zat in een poule met Corsica 2, Italie 1, Orange 1 en Cargese (Corsica) 1.

Voordat het toernooi begon oefende FG tegen Holland 2, Fred Bloem en Bas Heijt. Deze partij werd in het voordeel beslist door FG, Holland 1 (3-0).

De eerste wedstrijd werd kansloos verloren van Corsica 2 (12-18). In dit team speelt de beste Europese speler op dit moment (Achard). In de derde wedstrijd ging hij jammergenoeg door zijn enkel en nam hij onmiddelijk het vliegtuig terug naar Ajaccio.

De volgende wedstrijden werden allemaal gewonnen (Italie 18-16, Orange 18-09, Cargese 18-08). FG werd zodoende 2e in de poule. Een knappe prestatie.

Zaterdag moest tegen de nummer 3 van een andere poule gestreden worden voor een plaats in de kwartfinale. Marseille 1 werd duidelijk verslagen (18-13).

Op zondagochtend moest FG als eerste optreden en wel tegen Corsica 1. Een slechtere loting had Holland 1 niet kunnen treffen. De uitslag was 2-0 (18-08, 18-14).

Holland 2 verloor nipt van het in vorm zijnde Italie (2-1).

Einduitslag:
1. Corsica 1
2. Portugal
3. Antibes 1
4. Italie
5 t/m 8 Holland 1 en 2, Antibes 2 en Duitsland

Op maandag hebben Holland 1 en 2 een oefenpartij op het strand gespeeld!! Heerlijk in de winterzon, waarbij zelfs het shirt uit kon. Holland 1 hield er een goed gevoel aan over (6-2 in sets).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.