Footvolley Groningen laat finalemogelijkheid lopen in D?sseldorf

Hiden 2006

Foto: www.foot-volley.de

FG heeft tijdens de Europese League in Duitsland net niet de kwartfinale van de Duitsers Franky Meyer & Stefan Schwertfeger
gewonnen (1-2; 15-7, 12-15, 16-14).

De loting was redelijk pittig te noemen. Holland 1 werd ingedeeld in de volgende groep:
Holland 1, Italie, Duitsland 1 & 3, Oostenrijk, Frankrijk 1 & 4.

Van deze groep is Frankrijk 1 de favoriet met Alessandri & Leca. De eerste vier teams bereiken de kwartfinales. Voor FG was het zaak om sowieso te winnen van de mindere teams Oostenrijk en Duitsland 3 en om minstens twee potjes te winnen van Italie, Duitsland 1 en Frankrijk 4.

FG/Holland 1 begon zeer sterk en wonnen de eerste twee wedstrijden van zowel Italie (18-07) als Frankrijk 4 (18-15).

Daarna werden 2 mindere wedstrijden gespeeld tegen respectievelijk Duitsland 1 (11-18) en Frankrijk 1 (07-18). De spirit was even weg. Oorzaak, na analyse, onbekend.

Vervolgens werden de laatste twee potjes zakelijk afgehandeld. Oostenrijk werd behoorlijk in de pan gehakt (18-02). Duitsland 3 verloor kansloos met 18-12. FG had zich als derde geplaatst voor de kwartfinales achter Frankrijk 1 en Duitsland 1. Frankrijk 4 versloeg Italie en ging ook nog door.

In de andere poule was een volgende stand te zien:
Frankrijk 2, Frankrijk 3, Duitsland 2, Holland 2.
Holland 3, Spanje en Zwitserland werden uitgeschakeld.

Op zondag werd er geloot voor de kwartfinales. De Duitse organisator LaLa (Lars Labonte) had gekozen voor een blinde loting. Dit houdt in dat er totaal geen rekening gehouden werd met de eindstanden in de poule. Dit om Duitsland een betere kans te geven om een minder sterke tegenstander te kunnen loten in de kwartfinales.

De loting had behoorlijke consequenties voor de twee beste teams, namelijk Frankrijk 1 en 2. Zij lootten elkaar namelijk. De organisatie kreeg haar gewenste uitkomst.

Holland 1 lootte Duitsland 1, Holland 2 Frankrijk 3 en Frankrijk 4 tegen Duitsland 2.

Ook het verdere verloop van de halve finales was gunstig voor Duitsland 1 & 2, Holland 1 en Frankrijk 4. Dit omdat zij de sterker geachte teams uit Frankrijk (1, 2 & 3) ontliepen.

Frankrijk 4 won nipt van Duitsland 2 (2-1). Er werd gespeeld volgens het systeem the best of three.

Holland 1 met Jan Wachtmeester en Erik Drenth begonnen erg slecht. De eerste set werd met 15-7 verloren. Ook de tweede set begon slecht (7-2). Echter vanaf dat moment kantelde de wedstrijd en begonnen de heren uit Groningen weer goed te spelen. De tweede set werd met 15-12 binnen gehaald.

De derde set verliep goed met uiteindelijk een 11-8, 12-11 en 14-13 voorsprong. Duitsland maakte veel fouten en een overwinning zat er in.

Echter drie fouten op het einde gooiden roet in het eten (14-16). De teleurstelling was zeer groot, omdat een halve finale tegen Frankrijk 4 zeer goede kansen gaf om door te stoten naar de Finale.

Holland 2 verloor van Frankrijk 3 (0-2) en Frankrijk 2 won verrassend met 2-0 van de Europese kampioenen (Frankrijk 1).

Frankrijk 2 won vervolgens de halve finale van Frankrijk 3 (2-1). En Duitsland 1 met 2-1 van Frankrijk 4. In de finale won Frankrijk 2 overtuigend van Duitsland 1 (2-0).

Dit seizoen wordt eind september afgesloten met een invitatietoernooi in Antibes (Zuid-Frankrijk).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.