Valse start in Marseille

FG is de Europese league slecht begonnen. In het warme Marseille werd in de poule wedstrijden 1 wedstrijd teveel verloren om door te gaan naar de kwartfinales.

Vlag

De loting op vrijdag had FG gekoppeld aan: Duitsland 2, Frankrijk 4, Belgie 1 en Italie 2. Er werd gespeeld op 4 velden.

Na vrijdag en zaterdag ingespeeld te hebben was het gevoel goed, maar tijdens de wedstrijden kwam het er niet uit.

De eerste wedstrijd werd nog wel gewonnen van de Braziliaanse Belgen, maar daarop volgend werden twee wedstrijden tegen respectievelijk Duitsland 2 en Frankrijk 4 verloren.

Duitsland 2 was een bekend gezicht voor FG. Telkens werd gewonnen van deze heren. Echter na een 8-6 voorsprong regende het fouten en verloren de heren met 18-12.

Na deze teleurstellende voorstelling konden de heren het direct goed maken tegen het zwakkere geachte Frankrijk 4. Deze Fransen komen van Corsica.

Echter FG zat in een neerwaartse spiraal en kon zich er niet overheen zetten. Veel fouten beheersten de wedstrijd. Er werd weer met 18-12 verloren en het toernooi was voorbij!

Er moest nog gespeeld worden tegen Italie, maar de motivatie was ver te zoeken. FG had immers nog nooit de kwartfinale niet gehaald. Er werd dik gewonnen in wederom een matige wedstrijd (18-9).

Nederland 2, Fred Bloem en Vincent van Noord, behaalde een knappe 4e plaats. Dit was met name knap, omdat Vincent van Noord de geblesseerde Bas Heijt verving en nog nooit een internationaal toernooi had gespeeld.

Fred en Vincent

Voor FG waren de druiven zuur. Hopelijk wordt de vorm voor de trip naar Corsica weer opgepakt. Op Corsica worden drie toernooien achter elkaar gespeeld. De toernooien vinden plaats in Ajaccio, Sagone en Porticcio.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.