FG eindigt op 5e plek in Thailand.

Footvolley Groningen is na 5 zware footvolleydagen op een verdienstelijke 5e plaats geeindigd.

De heren kwamen dinsdag 10 april aan op het vliegveld van Bangkok na een vliegreis van elf uren. De dag er na moest men direct aan de bak in het warme Pattaya (35 graden).

De poule werd gedeeld met Engeland, Thailand 1 en Maleisie. De wedstrijd tegen Thailand werd met 2-1 verloren, de overige werden overduidelijk gewonnen.

Er waren 2 footvolleyvelden, waarvan veld 1 het centrecourt was. De velden lagen pal aan het strand van Pattaya.

De omstandigheden waren zwaar. Het was warm, er stond veel wind en de wedstrijden werden gespeeld volgens de “best of three” (2 gewonnen sets). Hierdoor was men de hele dag op het strand aanwezig (van 12.00-23.00 uur ongeveer).

De finalepoule op de tweede dag werd minder goed afgesloten. Wedstrijden tegen Brazilie, Thailand 2 en 3 werden verloren (2-0, 2-1 en 2-0). Brazilie is de wereldtop en de Thai zijn op weg om de top te bereiken. De Thai trainen 2 keer op een dag, zijn jong en worden als het ware betaald.

De beste vier teams van het toernooi gingen verder in de 1e divisie voor plaats 1. Brazilie, Thailand 1, Thailand 3 en Spanje hadden zich hiervoor geplaatst.

Holland 1 (FG) speelde verder in de 2e divisie. Er werden twee poules geformeerd uit de overige teams. Holland 1 kwam bij de USA, Engeland en Brunei.

Alle wedstrijden werden gewonnen. De partij tegen de USA was erg spannend en werd met 2-1 met moeite gewonnen (18-12, 10-18, 15-12).

Op de finaledag moest FG tegen Thailand 5. De uitslag was 2-0 (18-08, 18-14). FG stond na deze uitstekende prestatie in de finale van de 2e divisie. Dit betekende gaan voor plaats 5.

Deze finale werd in een zinderend duel wederom tegen de USA gespeeld en gewonnen (2-1). De eerste set werd overtuigend met 18-10 gewonnen. Tijdens de tweede set sloeg de vermoeidheid toe en werd met 15-12 verloren. De laatste set werd nipt met 18-16 gewonnen.

FG werd hierdoor na Spanje het beste team van Europa en nam 10.000 baht mee naar Groningen.

Brazilie (Marcelo en Odilon)won het toernooi door Spanje met 2-0 te verslaan. Onze “bondscoaches” hadden in de tweeede set veel moeite met de Spanjaarden (18-08, 19-17). Ze stonden achter met 9-3 en 17-15 maar wisten toch de set in hun voordeel te beslissen. Thaliand 1 en 3 werden respectievelijk 3e en 4e op dit Wereldtoernooi.

De Thai hebben een geweldig toernooi georganiseerd. Het hotel was prima, veel kleding en andere leuke attributen werden uitgedeeld. Perfecte transport naar de footvolleyvelden en naar het vliegveld, heerlijk eten en erg vriendelijke mensen allemaal.

John Barnes en Niall Quinn sierden het toernooi elke dag op door een VIP-wedstrijd te spelen. FG speelde vlak voor de finale voor een vol stadion (800 toeschouwers) samen met de voormallge vedetten van Liverpool, Arsenal en het nationaal team van Engeland.

De finaledag werd live uitgezonden door de Thaise televisie. Hopelijk krijgen we zeer snel foto’s en filmpjes. Al met al een geslaagd toernooi!