Verslag rankingtoernooi 08-02-2006

Na de mooie reeks van de laatste maanden presteerden de heren van FG deze dag iets minder. De finale werd wel gehaald.

Op deze woensdagavond in The Beach te Aalsmeer hadden 12 teams zich ingeschreven.

FG kwam de drie poulewedstrijden ongeschonden door. Elke wedstrijd ging iets beter. De kwartfinale werd gespeeld tegen Yob Dippel en Vincent van Noord. Deze heren waren ternauwernood de volgende ronde ingestroomd. Ook deze heren hadden niet de vorm, die ze de laatste maanden etaleerden. De score werd 15-10 voor FG.

De halve finale was een ware thriller, mede omdat er twee Groningse teams tegenovelkaar stonden. Martin Kooij en Wouter Splinter waren de tegenstanders. De andere Groningers gaan steeds beter spelen en raken steeds beter op elkaar ingespeeld. De wedstrijd leek afgelopen te zijn bij 15-13 voor FG, echter de wedstrijden gingen tot en met 18 punten (2 punten verschil of maximaal tot 21). Dus de wedstrijd moest weer vervolgd worden.

Het leek vrij snel afgelopen te zijn bij 17-14 voor FG, maar Wouter Splinter gaf niet op en serveerde tot 18-17 in het voordeel van zijn team. Op 19-19 serveerde Martin Kooij uit. Erik Drenth van FG ging er vanuit dat het al 20-20 stond en dacht de wedstrijd gelopen was. Na wat discussies werd de wedstrijd weer opgepakt en uiteindelijk met 21-19 gewonnen door FG.

Vrij snel daarop werd de finale gespeeld. Dit leek de goede kant op te gaan (4-0 voorsprong). Echter door waarschijnlijk de vorm van de dag en de vermoeidheid van de halve finale werd er niet meer gepresteerd tegen Bas Heijt en Fred Bloem. Bas Heijt serveerde van 0-4 naar 10-4 en de wedstrijd leek een formaliteit. Na een kleine opleving (7-10) was dat ook de werkelijkheid. De score werd uiteindelijk 18-8 in het voordeel van de Amsterdammers, die op de weg terug lijken te zijn.

De Amsterdammers hadden deze score ook nodig voor de ranking, want ze liepen behoorlijk achter op FG en Yob Dippel en Vincent van Noord.
FG leidt deze ranking nog behoorlijk met een voorsprong van 12 punten op de nummers twee. Voor de stand op de ranking kijk op www.footvolley.nl
Kooij en Splinter doen ook nog goed mee met een 5e plaats.

FG gaat na de krokusvakantie weer meer trainen en zich richten op het toernooi in Thaliand om daar goed te gaan presteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.