Winst op rankingtoernooi 30-11-2005

Afgelopen woensdagavond hebben Jan en Erik de 1e plaats behaald tijdens het 2e rankingtoernooi. Deze vond plaats in the Sand te Amsterdam. Door dit resultaat staat team Binn’npret ook in de totaalstand op de 1e plaats.

Om half zes vertrokken de heren samen met Binn’npret 2 (Martin Kooy en Wouter Splinter) naar Amsterdam. Om 20.00 uur startte het toernooi met 2 poules van 7 teams.

Jan en Erik zaten in de dezelfde poule als Martin en Wouter. De tweede wedstrijd moesten de heren het al tegen elkaar opnemen. Jan en Erik wonnen deze wedstrijd met 15-13. Het verdere verloop van de poulewedstrijden resulteerde in een tweede plek voor Binn’npret 1 en een vierde plek voor Binn’npret 2. Jan en Erik verloren 1 poulewedstrijd van Yob en Vincent. Beide teams hadden evenveel punten, maar het onderlinge duel was beslissend.

In de andere poule deden twee andere groningers mee, te weten Marcel Huisjes en Jake Kamminga. De prestaties van Binn’npret 3 waren van iets minder niveau, maar dit team moet meer ingespeeld raken op elkaar. Tevens moet Marcel ook wat meer trainen om mee te kunnen op dit niveau. Gezien zijn technisch en tactisch vermogen moet dit geen probleem zijn.

De eerste vier teams gingen door naar de kwartfinale. Martin en Wouter moesten tegen de nummer 1 Fred en Bas uit Amsterdam. Ze speelden een voortreffelijke wedstrijd door deze heren te verslaan met 15-12. Een ongekende prestatie. Waar moet dit toe leiden….

Jan en Erik moesten het opnemen tegen de Dushi’s, Jordi en Rob, uit Amsterdam. Bij het World Championship in oktober had Binn’npret nog veel moeite met deze heren (19-17). De uitslag was nu overduidelijk (15-6).

Vervolgens moesten Binn’npret 1 en 2 tegen elkaar spelen in de halve finale. Dit was wel wat vreemd. Normaal trainen de heren altijd samen in Binn’npret en dan moet er in Amsterdam een belangrijke wedstrijd gewonnen worden tegen elkaar om de finale te halen. Het werd dan ook een verwarrende wedstrijd. Vooral voor Binn’npret 2, want de einduitslag was onthutsend (15-5 voor Jan en Erik).

De finale was helemaal een aparte wedstrijd. De strijd moest wederom opgenomen worden tegen Yob en Vincent uit Amsterdam. Er kwamen natuurlijk gevoelens van revanche boven na de verloren poulewedstrijd.

De tegenstander had veel moed opgedaan en het zelfvertrouwen was groot. Ze hadden veel en dik gewonnen deze dag. Vlak voor de wedstrijd gaven Ýob en Vincent aan dat ze Jan en Erik wel even in gingen maken..

Dat leek in eerste instantie ook te gaan gebeuren! Jan en Erik werden onder druk gezet met de serve en kregen een aantal ballen om de oren. Echter de wil om te winnen kwam weer bovendrijven..

Na 8-1 (!!) achter te hebben gestaan en van kant te hebben gewisseld kwam Binn’npret terug in de wedstrijd (10-10). Alle korte ballen werden verwerkt en vervolgens gescoord. Na wat miraculeuze ballen stond er 15-12 op het scorebord. De ‘taaie motherfuckers’ uit Groningen waren uiteindelijk de overwinnaars.

Tegelijkertijd wonnen Martin en Wouter de wedstrijd om de derde plek tegen Danny en Dennis uit Amsterdam. De terugreis kon met een goed gevoel worden begonnen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.