Drenth/Wachtmeester in Finale EK te Aalsmeer

Drenth en Wachtmeester zagen hun trainingsweek te Brazilie vruchten afwerpen en haalden voor de tweede keer dit jaar een finaleplaats van de Europese League.

Erik en Jan zijn daardoor als tweede geeindigd in de eindranking van de Europese League.

De finale was een kopie van het eerste EK te Antibes in Frankrijk. Er werd echter meer tegenstand geboden dan in de eerste finalewedstrijd. In de eindstrijd stuitten Jan en Erik op Frankrijk2: Anto Alessandri en Xavier Leca uit Corsica (15-11, 15-13).

Finalisten

Het EK werd op vrijdag en zaterdag gespeeld. Alle spelers verbleven in een hotel te Uithoorn. Na de finale op zaterdag werd de oefeninterland Nederland-Italie bezocht.

De finaleplaats is als volgt tot stand gekomen:

Poulewedstrijden;
Ned-Spanje 15-09
Ned-Italie 15-11
Ned-Frankrijk 2 17-18
Ned-Duitsland 2 15-07
Ned-Engeland 15-06

Kwartfinale;
Ned-Duitsland 1 15-07

Halve Finale;
De twee Groningers versloegen Fred Bloem en Bas Heijt in de halve finale in twee bloedstollende sets (15-13, 15-13).

In de strijd om de derde plaats rekenden Bloem en Heijt af met Philippe Enea en Patrick Ortega, de Europese kampioenen van 2004 (18-13).

Zondag werd het eerste World Championship in Nederland gespeeld. De beste acht Europese duo’s mochten zich meten met Brazilie, Thailand, de Verenigde Staten en de Nederlanders Dave Vos en Dustin Huisman.

Jan en Erik zaten in een poule met Thailand, Spanje, Frankrijk2, Ned5 en de U.S.A. De wedstrijden verliepen redelijk tot goed. De eerste wedstrijd werd nipt gewonnen van Ned5 (19-17). De sets eindigden dit toernooi bij 18 punten of 2 punten verschil en maximaal tot 21.

De tweede wedstrijd was tegen het spectaculaire Thailand. Deze heren spelen zoveel mogelijk petacchi’s. Dus met de voet de bal boven het net smashen naar de tegenstander. Jan en Erik verloren met 18-14. Vervolgens werd vrij gemakkelijk van de U.S.A. gewonnen. Met name omdat 1 speler niet goed genoeg was.

De wedstrijd tegen Spanje verliep niet zo goed (18-15). Erik had behoorlijk de pap in zijn benen. En de spanjaarden groeiden ook behoorlijk in het toernooi. Tot dan toe hadden ze 4 wedstrijden van de 5 gewonnen.

Na een douchepartij en een een goede uitgebreide warming-up stonden de heren er wel weer tegen de Fransen. Na de finale van een dag eerder verloren te hebben werden de Fransen nu weggespeeld (18-11). Waarschijnlijk was dit een van de beste potjes van Jan en Erik in hun loopbaan tot nu toe. Het gaf natuurlijk ook een goed gevoel door revanche te nemen op de verloren finale van zaterdag.

De winst op de Fransen betekende ook dat Jan en Erik de 3e plaats in de poule hadden behaald. Vervolgens moest de kwartfinale tegen Dave Vos en Dustin Huisman gespeeld worden. Na een 14-10 achterstand omgebogen te hebben in een voorsprong van 15-14 werd toch het onderspit gedolven (18-15).

De vele potjes op vrijdag, zaterdag en zondag zullen van invloed geweest zijn op de nederlaag en omdat Vos en Huisman alleen de zondag meededen. Ook was de nederlaag te wijten aan het goede spel en een goede tactiek van de tegenstanders. Al met al konden Jan en Erik terugkijken op een zeer geslaagd weekend.

Het toernooi werd gewonnen door de Brazilianen Marcelo en Odilon. Zij wonnen erg gemakkelijk van Vos en Huisman in de finale (18-11). De brazilianen hadden zowel de kwart- en de halve finale ook al overtuigend gewonnen. Thailand werd derde (Winai Thonglai/Thanee Ruangsri).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.