Brazilianen erg sterk op Corsica

Kwartfinale

Twee Braziliaanse wereldtopteams stalen de show. Tot driemaal toe werd de finale tussen deze twee teams uit Brazilie gespeeld.

FG vertegenwoordigde Holland 1. Jan Wachtmeester en Erik Drenth hoopten op beter spel na een minder goed verlopen toernooi in Marseille voor de Europese league. Gelukkig gebeurde dit ook.

Dinsdag 25 juli arriveerden zij in Porticcio in een fantastisch hotel (Coralia). Woensdagavond werd het toernooi geopend op het stadhuis van Ajaccio door de loco-burgermeester.

FG presteerde goed en won de eerste wedstrijd tegen Corsica 4. Daarna moesten de heren tegen Corsica 1 spelen. Dit was een enerverende wedstrijd met goed spel. Er werd wel verloren met 22-20. De volgende dag revancheerde FG zich door dik te winnen van Frankrijk 3 (18-11) en van Corsica 3 (18-10).

Het stadion was goed gevuld en er werd 1 centre-court gemaakt voor de kwartfinales. FG moest de derde wedstrijd tegen Corsica 2. Deze mannen zijn Europees kampioen en FG zijn ze al vaak tegen gekomen in finales van de Europese League. Ook nu verloren de heren en wel met 2-0 (18-11, 18-12).

Publiek

De finale werd gewonnen door de Brazilianen Marcio/Fabio. Corsica 1 en 2 werden respectievelijk derde en vierde.

In Sagone speelden we het tweede toernooi. FG verplaatste zich naar een ander hotel. Het lag naast de velden en vlak bij het mooie strand.

De resultaten waren tijdens dit toernooi niet goed. Op organisatorisch gebied ergerde FG zich aan een aantal zaken dat de concentratie niet ten goede kwam. Dit was een van de redenen dat FG de eerste wedstrijd tegen Cargese 3 verloor (18-15). Omdat FG ook bij een Braziliaans team in de poule zat was FG direct kansloos voor de kwartfinales.

Sagone

Het andere Braziliaanse team met Magrao en Davi won nu de finale. Corsica 2, Alessandri/Leca, werd derde. Frankrijk 2, twee Brazilianen met een Frans paspoort Pinardon/Emerson, werd vierde.

Het derde toernooi werd gespeeld aan het schitterende strand in de buurt van Porticcio (Mare & sol). FG verbleef weer in Hotel Coralia.

Deze trendy plek met romantische barretjes, relaxtenten, wit strand en doorzichtig blauw zeewater was een mooie afsluiting van deze triple op Corsica.

FG zat jammer genoeg weer bij een Braziliaans team in de poule. De eerste wedsrijd moesten ze direct tegen Magrao en Davi. De heren speelden redelijk en verloren nipt (18-15). Gezegd moet worden dat vooral Magrao tot aan de finales zo weinig mogelijk energie verspilde.

De tweede wedstrijd werd winnend afgesloten tegen Corsica 4 (18-09). Het gevoel was goed en FG was gebrand op te winnen van Frankrijk 3. Dit team zat bij elk toernooi in dezelfde poule als FG. Op dat moment hadden de heren een keer gewonnen en een keer verloren.

FG begon goed, maar de Fransen speelden beter en constanter en wonnen verdiend met 18-14. De Fransen gingen door naar de kwartfinales. Voor FG zat het toernooi er op.

Beide heren gingen na deze triple op vakantie. Jan naar het Westen en Erik naar het Zuiden van Corsica. Na wat omtrekkende bewegingen vertrokken beide heren vanuit het Noorden van Corsica met de boot naar het vaste land.

Eind augustus speelt FG het volgende (Europese League) toernooi in Duitsland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.