Titel naar de mannen uit Italië

Vol ontzag kijken Marnix Kolder, Angelo Cijntje en Mark-Jan Fledderus naar de kunsten van de Braziliaanse footvolley spelers. De oud-profs, zelf al wat stroever in de benen, kijken bij tijd en wijlen hun ogen uit.

De parkeerplaats aan de Ulgersmaweg bij Indoorstrand Binn’n Pret is vol. Teams uit alle delen van de wereld zijn naar Groningen afgereisd om mee te doen aan het Internationaal Footvolley Toernooi. ‘Er zijn teams uit Brazilië, Colombia, Azerbeidzjan, maar ook uit Rusland en Italië’, vertelt organisator Erik Drenth. 

Nederlandse teams niet kansloos

‘Het is het grootste indoortoernooi van de wereld’, vervolgt de organisator. ‘Het niveau is hoog, de finalisten van het EK doen ook mee. De mannen zijn afgereisd vanuit Italië om mee te doen aan het toernooi.’ 

Footvolley van het allerhoogste niveau

De zes Nederlandse teams zijn van een iets minder niveau, maar zijn ook niet kansloos. ‘De Nederlandse teams hebben zeker een goed niveau en zouden best een kwartfinale of halve finale van een wereldkampioenschap kunnen bereiken.’

Italië het sterkste duo 

Naast de ‘professionals’ doen er ook verschillende oud-profs mee met het toernooi. Marnix Kolder geniet zichtbaar van het hoge niveau van de Zuid-Amerikaanse teams en Mark-Jan Fledderus, tegenwoordig technisch directeur van FC Groningen, besluit na een mooie rally toch maar aan zijn eigen warming-up te beginnen. 

Bij de oud-profs staat het plezier voorop, maar na een verloren punt viert het chagrijn toch hoogtij. Plezier is belangrijk, maar winnaars zijn er ook. Bij de mannen is het duo uit Italië het sterkst en bij de vrouwen wint Nederland. 

Evelyn Dobbinga en Selma van Berkel winnen het damestoernooi door in de finale op het juiste moment toe te slaan (2-1 in sets)

de Braziliaanse dames werden enigszins nerveus en speelden steeds vaker een eerste bal direct over het net, maar ook vaak in het net of uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.