Footvolley Groningen - the home of petacchis

Loipersdorf, Nice en Brighton

14.07.10

Zantman en ten Duis 3e op internationaal toernooi in Oostenrijk en Van der Sluis en Drenth missen kwartfinale in Nice.

Bart Zantman en Martijn ten Duis zijn in Oostenrijk verdienstelijk 3e geworden bij het internationale footvolley toernooi in Loipersdorf. Winnaar van het toernooi werd uiteindelijk Thailand dat met zeer spectaculair spel Spanje, in de finale, wist te verslaan.
Bart Zantman en Martijn ten Duis wisten in de poulefase alle wedstrijden te winnen. Alleen Frankrijk 3 wist een set te pakken, Frankrijk 1, Oostenrijk 1, Oostenrijk 3, Noorwegen en Duitsland werden met 2-0 verslagen.
In de kwartfinale werd er met 2-0 gewonnen van Zwitserland. De eerste set was daarbij nog moeizaam maar in de tweede set begon het goed te lopen bij de Groningers.
In de halve finale werd er ook prima gespeeld, maar Spanje was simpelweg te goed. Spanje won de halve finale met 18-15, 18-12. Dus net als bij het voetbal moet Nederland ook bij het footvolley zijn meerdere erkennen in Spanje. In de wedstrijd om de 3e plek werd nog wel een knappe overwinning behaald op Portugal. Bart Zantman en Martijn ten Duis wonnen daarmee €250.

Jordi van der Sluis en Erik Drenth speelden een toernooi in het centrum van Nice. Nederland was ingedeeld bij Frankrijk, Italië en Corsica. Van Frankrijk werd gewonnen, maar van Italië en Corsica werd nipt verloren. Uiteindelijk niet genoeg voor een kwartfinaleplek. Het toernooi werd gewonnen door Brazilië (Kim en Dico). Zij versloegen Frankrijk (Ortega en Boudain).
Van der Sluis en Drenth hebben daarnaast veel kunnen trainen in Juan les Pins.

Kaspar Schlebusch nam deel aan een toernooi in Engeland. Hij speelde met een Duitser van wie de naam onbekend is. Ze werden 3e in de poule en waren uitgeschakeld voor de kwartfinales.